Gjør man barna en bjørnetjeneste ved å gi dem Grønnsaksbjørner?

Gjør man barna en bjørnetjeneste ved å gi dem Grønnsaksbjørner?

Tema: Aktuelt

Mandag 13. desember 2010 kunne man lese artikkelen ‘Barn og foreldre blir lurt av godterilignende kosttilskudd’ i Stavanger Aftenblad. Her går Forbrukerrådet ut mot kosttilskuddet Grønnsaksbjørner som kan minne om godteri.

 • Følger man offentlige kostholdsanbefalinger og er generelt sunn og frisk, trenger man ikke kosttilskudd. Det er viktig at vi spiser naturlig mat og ikke baserer oss på at vi skal få i oss det vi trenger gjennom kosttilskudd. Ifølge ernæringsfysiolog Camilla Andersen, er sammensetningen av de ulike stoffene i frukt og grønnsaker så kompleks at det er vanskelig å være sikre på at man klarer å isolere alle de gode egenskapene i en pille (du kan lese mer om myter rundt frukt og grønnsaker her).

  Fokus og små endringer gjør stor forskjell

  Med fokus og små endringer av daglige rutiner er det ikke vanskelig å få i seg de anbefalte fem om dagen. Gjør du det til en vane å spise grønnsaker, bær og/eller frukt til hvert måltid vil du kjapt dekke dagsbehovet.

  Mange foreldre synes det er vanskelig å få barna til å spise grønnsaker. Men ikke gi opp! Gjør grønnsaker til en naturlig del av kostholdet og gjør det til en regel i hjemmet at alt skal smakes på. Da vil man etter hvert få barn som blir flinkere til å spise det de blir servert. Det er viktig å huske at barn ikke nødvendigvis forstår forskjellen på godteri og kosttilskudd formet som bjørner, og at man lett kan gi barna et inntrykk om at alt skal smake søtt. Matglede får man jo ved å kunne kose seg og nyte alle typer mat - den forsvinner fort i form av en liten pille.

  Du kan lese mer om hvordan å lære barna nye smaker under temaet Barn og smak

  Intervju med ernæringsfysiologen Camilla Andersen kan du lese mer om her

  Matportalen.no - Tips til foreldre med småspiste barn

Sider: 1

Sider: 1

Faktaboks

"Matglede får man ved å kunne kose seg og nyte alle typer mat - den forsvinner fort i form av en liten pille."

DEL:Del på facebookDel på twitterDel på google

 • Myter om frukt og grønt

  Nøkkelord: Året rundt

  Myter om frukt og grønt

  Det eksisterer mange forskjellige myter rundt frukt og grønnsaker og her har vi fått ernæringsfysiolog Camilla Andersen til å avsløre noen av dem.