Bookcrossing - spre det gode budskap!

Bookcrossing - spre det gode budskap!

Tema: BookCrossing

Jeg fant en bok! Hva gjør jeg nå?

Besvar spørsmålene til høyre i en e-post og send den til post(alfakrøll)5omdagen.com. Vi sender deg da en e-post på hvor boken har vært tidligere (e-postadressen din vil ikke bli lagret eller brukt til noe annet enn å besvare din henvendelse). Etterhvert som vi får tilbakemeldinger om hvor bøkene befinner seg, vil vi legge ut oppdatert informasjon på disse sidene.

 • Hva er BookCrossing?

  BookCrossing går ut på at man plasserer en bok i sitt nærområde – på en parkbenk, på T-banestasjonen, på en café, på et venteværelse – slik at andre mennesker kan finne boken og lese den. Når du finner en bok, kan du registrere den på nettet og finne ut av hvor den har vært tidligere og følge bokens vandring.

  BookCrossing oppsummeres på engelsk med tre R-er; Register, Read og Release. På norsk blir dette; Registrer, Les og Lanser (eller “slipp fri”).

  Vi i 5 om dagen har valgt å lage vår egen versjon av BookCrossing for å spre det gode budskap og hjelpe folk på vei mot smartere matvaner. Til å begynne med har vi lagt ut 10 eksemplarer av boken ‘Mathjelpen for foreldre’ (du kan lese mer om boken her) rundt om i Oslo og omegn. Har du funnet en av bøkene, ser vi gjerne at du registrerer den i skjemaet øverst på denne siden, slik at det blir mulig å følge bokens vandring. Les den og prøv oppskriftene, og gi den deretter fra deg ved å legge den igjen et sted hvor den kan bli funnet, slik at en annen person kan ha nytte av den.

  Husk at ting som legges igjen på busser, tog eller andre offentlige transportmidler kan ha lett for å bli ryddet vekk og havne på hittegodskontorer. Da blir det ofte vanskelig for boken å kunne fortsette sin vandring.

  Vi håper boken kan være til glede og inspirasjon!

Sider: 1

Sider: 1

 • SPØRSMÅL OM BOKEN:

  1. BOK ID (denne finner du på innsiden av permen til boken)

  2. Hvor og når fant du boken?

  3. Hvor har du tenkt til å gi den fra deg (“slippe den fri”)

  4. Hva synes du om boken?

DEL:Del på facebookDel på twitterDel på google