Den ultimate matpakken

Frukt og grønt hører med i en god matpakke. Når frukt og grønt er lett tilgjengelig er det lett å nå målet om 5 om dagen. En fargerik matpakke blir garantert ikke ligger igjen i sekken etter skoletid.

Undersøkelser viser at en god og næringsrik lunsj midt på dagen har en positiv virkning på både barnas og de voksenes trivsel – og ikke minst på skoleprestasjonene.

Med en fristende matpakke blir storefri eller lunsjen fort et måltid man ser frem til. Og det skal ikke så mye til for å gjøre den helnorske matpakka litt mer spennende.

Her finner du motivasjon og inspirasjon til å lage mer varierte matpakker til de “håpefulle” og til deg selv.

Hvor får jeg tak i former?
Formene og bokstavene (som du kan se ha blitt brukt på mange av bildene i denne artikkelen) får man kjøpt i butikker som blant annet Åhléns, Traktøren, Jernia og Cacas. Du kan også bruke vanlige pepperkakeformer. En god idé er å bruke trespyd eller små plastsabler (som Camilla Sandøy har gjort her) til å ha f.eks. cherrytomater eller druer på. Disse kjøpes i vanlig dagligvarebutikk. Har du lagringsbeholdere med skrulokk for brystmelk/babymat fra da barnet var lite (som disse lagringsbeholdere, som kan kjøpes på butikker som Elkjøp og Barnas Hus), passer disse utmerket til å ha f.eks. supper i. På denne siden (klikk.no) er det mange forslag til hvordan du kan gjøre matpakken mer spennende, samt tips om hvor du kan kjøpe former og morsomme matbokser.

5 om dagen-ambassadører
5 om dagen har invitert flere bloggere til å være “5 om dagen”-ambassadører og har i den forbindelse nå sendt ut et lite matpakke-kit bestående av blant annet kniver, skjærefjel og ulike former. Vi håpet med dette at bloggerne skulle føle seg inspirert til å lage litt matpakkekunst som de kunne dele med sine lesere. Flere av bloggerne har allerede engasjert seg og skrevet om matpakkekunst, deriblant, Trine Sandberg, Trines Mektige Matblogg, og Jorid Kvam, Noe på hjertet. Her ser du eksempler på deres matpakkekunst (flere bilder kan du se i bildegalleriet til høyre).

Foto: Trine Sandberg, Trines Mektige Matblogg

Foto: Trine Sandberg, Trines Mektige Matblogg

Foto: Jorid Kvam, Noe på hjertet

Her kan du lese Trine Sandbergs innlegg om det å være 5 om dagen-ambassadør, og her kan du lese hva Jorid Kvam har å si.

Andre engasjerte bloggere

Foto: Hege Johansen, Pepperkverna

Foto: Camilla Sandøy, Midtpunktenemine

Foto: Kjøkkentjeneste

Foto: Fru Fly

Foto: Fru Fly

Inspirerende, ikke sant? Her er det bare å sette igang og prøve selv! Målet er ikke å lage matpakkekunst hver dag, men å overraske barna nå og da. Det viktigste er at man får inn gode rutiner på å legge ved frukt og grønt i matpakken, samt få det til å se fristende ut.

Har du noen gode tips å komme med selv? Skriv inn en kommentar under da vel!